1996

Geleen in vorm

Het eerste boekje in de Geleen serie, ‘Geleen in VORM’ uit 1996, beschrijft een eeuw van stedebouwkundige opbouw en groei in Geleen. De behandelde architectuur bestrijkt de periode 1900 – 2000. In het boekje is een wandel- en fietsroute opgenomen langs alle beschreven bouwwerken.

Samenstelling: Traject Kunstbemiddeling Geleen.

Burgemeester mr. J.G.M. Lurvink droeg zorg voor het voorwoord.

Gerhard Fritschy (1919-1999)

º Het verhaal van de overtollige mens (1999)

º Kennismaking bij het afscheid (2000)

George Tielens (1888-1950) Kunstenaar en Gentleman (UITVERKOCHT)

Een biografie van de Sittardse beeldend kunstenaar

George Tielens, die rond zijn veertigste zijn keuze maakte voor de kunst. Hij richtte een schilderschool op, waar onder andere

Toon Hermans en Pie Schmitz hun eerste lessen kregen.

De auteur is Piet Meijers en de drukbegeleiding was in handen van Harry Strijkers. Deze uitgave werd mogelijk gemaakt door de stichting MEG.

Het boek werd gepresenteerd tijdens de opening van de tentoonstelling over het leven en het werk van George Tielens in museum Het Domein te Sittard op 9 oktober.

De eerste twee exemplaren werden uitgereikt door de voorzitter van de stichting MEG, Wiel Gielkens, aan de zoon en dochter van de beeldend kunstenaar Tielens.

Geleen in Beeld deel 1 en deel 2

Het tweede boekje in de Geleen serie, ‘Geleen in BEELD’ uit 1998, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Rabobank, beschrijft een fiets-en wandelroute langs 32 respectievelijk 10 beelden in en rond het centrum van Geleen.

De beschreven beelden zijn uit de periode 1945 – 2000.

Auteur: Paul Willems.

Het voorwoord werd verzorgd door J. Coenen. ISBN: 90-804574-1-8

Van schoolbord naar smartboard (UITVERKOCHT)

‘Van schoolbord naar smartboard’, schetsen uit de geschiedenis van het voortgezet onderwijs in Geleen is uitgegeven ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het Graaf Huyn College, dat is ontstaan uit een fusie van vier scholen voor voortgezet onderwijs in Geleen in 1998.

Redactie: Harry Strijkers, Piet Smeets, Carla Grootjen.

Voorwoord: Jan Kessels, voorzitter centrale directie Graaf Huyn College.